Patjojen hoito

Erikoispehmustepatjan hoito

Erikoispehmustepatja pysyy mukavana, puhtaan raikkaana ja käytössä pidempään, kun hoidat sitä säännöllisesti. Älä tamppaa patjaa mattopiiskalla, koska se voi vahingoittaa korkealaatuisen vaahtomuovin solurakennetta.

Tuuleta ja imuroi patja säännöllisesti. Anna vuoteen tuulettua hetki ennen sijaamista, jolloin vuodevaatteisiin imeytynyt kosteus ehtii haihtua. Käännä patja säännöllisesti pituussuunnassa, jolloin kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle

Uudessa patjassa olevan alkutuoksun saat pois painelemalla patjaa samalla, kun imuroit sitä. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Irrotettavan päällisen pesu: Poista pehmuste ennen pesua. Pehmuste ei ole pestävä. Pese päällinen tuotteessa olevan pesuohjeen mukaan. Muotoile päällinen kosteana ja kuivata ilmavassa paikassa.

Vaihda patja uuteen noin 6–8 vuoden välein, jolloin vuoteesi pysyy hygieenisenä ja raikkaana.

vaahtomuovipatjojen hoito

Vaahtomuovipatja sopii parhaiten säle- tai reikäpohjaiseen sänkyyn. Varmista, että ilma pääsee kiertämään ja nukkumisen aiheuttama luonnollinen kosteus haihtumaan patjasta. Tamppaus on kielletty, koska se vahingoittaa vaahtomuovin solurakennetta.

Anna vuoteen tuulettua aina ennen sijaamista. Kääntele patjaa säännöllisesti pituus- ja leveyssuunnassa ja tuuleta ja imuroi patja säännöllisesti. Uuden patjan alkutuoksun saat parhaiten pois painelemalla ja imuroimalla patjaa samanaikaisesti

Jos tuotteessa on irrotettava, pestävä päällinen, pese päällinen tarvittaessa hoito-ohjeen mukaisessa lämpötilassa. Sulje vetoketju ennen pesua, ja älä rumpukuivaa päällistä.

Sijauspatjojen hoito

Kotimainen Familon-sijauspatjasi on valmistettu tutkituista ja turvallisista materiaaleista. Se pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin. Älä tamppaa sitä mattopiiskalla. Käännä sijauspatjaa säännöllisesti sekä pituussuunnassa että ylösalaisin. Näin se pysyy muodossaan pidempään. Uudessa sijauspatjassa olevan "alkutuoksun” saat pois painelemalla patjaa samalla kun imuroit sitä. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Sijauspatjat, joiden pehmusteena on lämpöön ja painoon reagoivaa älypehmustetta kovettuvat ulkotuuletuksessa pakkasella. Tämä on luonnollista. Siirrä patja sisälle lämpimään varovaisesti siinä muodossa, johon se on jähmettynyt ja anna sen lämmetä rauhassa. Patja pysyy parempana, jos tuuletat ulkona vain sen suojapäällystä.

Irrotettavan päällisen pesu: Poista sisus ennen pesua. Sisus ei ole pestävä. Suorista päällinen pesun jälkeen muotoonsa. Mikäli peset päällisen kokonaan (ilman sisusta), pidä vetoketju suljettuna. Muotoile kosteana ja kuivata ilmavassa paikassa.

Vaihda sijauspatja uuteen noin neljän vuoden välein.

Imuroi patja silloin tällöin
Patja pysyy puhtaan raikkaana.