Patjojen hoito

Erikoispehmustepatjan hoito

Erikoispehmustepatja pysyy puhtaan raikkaana ja kestää käytössä pidempään, kun hoidat sitä säännöllisesti. Tuuleta ja imuroi patja säännöllisesti. Älä tamppaa patjaa mattopiiskalla, koska se voi vahingoittaa korkealaatuisen vaahtomuovin solurakennetta. Anna vuoteen tuulettua hetki ennen sijaamista, jolloin vuodevaatteisiin imeytynyt kosteus ehtii haihtua.

Käännä patja säännöllisesti pituussuunnassa ja ylösalaisin vähintään 3-4 kertaa vuodessa, jolloin kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle. Korkealaatuisenkin pehmusteen rakenne väsyy käytössä ajan myötä, materiaalien kuluminen ja painuminen on luonnollista. Muista vaihtovälit ja vaihda ajoissa uusiin!

Patjat on suunniteltu vain nukkumista varten. Ethän istu pidempään patjan reunalla, jotta reuna ei painuisi.

Uudessa patjassa olevan alkutuoksun saat pois painelemalla patjaa samalla, kun imuroit sitä. Myös patjan rullaaminen nopeuttaa alkutuoksun haihtumista. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Irrotettavan päällisen pesu: Poista pehmuste ennen pesua. Pehmuste ei ole pestävä. Pese päällinen tuotteessa olevan pesuohjeen mukaan. Muotoile päällinen kosteana ja kuivata ilmavassa paikassa.

Vaihda patja uuteen noin 6–8 vuoden välein, jolloin vuoteesi pysyy hygieenisenä ja raikkaana.

vaahtomuovipatjojen hoito

Vaahtomuovipatja sopii parhaiten säle- tai reikäpohjaiseen sänkyyn. Varmista, että ilma pääsee kiertämään ja nukkumisen aiheuttama luonnollinen kosteus haihtumaan patjasta. Anna vuoteen tuulettua aina ennen sijaamista. Tamppaus on kielletty, koska se vahingoittaa vaahtomuovin solurakennetta.

Tuuleta ja imuroi patja säännöllisesti. Kääntele patjaa sekä pituussuunnassa että ylösalaisin vähintään 3-4 kertaa vuodessa, tai lakanan vaihdon yhteydessä, jotta kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle. Patjan kääntely pidentää sen käyttöikää.

Uuden patjan vaarattoman alkutuoksun saat parhaiten pois painelemalla ja imuroimalla patjaa samanaikaisesti, myös patjan rullaaminen nopeuttaa alkutuoksun haihtumista.

Jos tuotteessa on irrotettava, pestävä päällinen, pese päällinen tarvittaessa hoito-ohjeen mukaisessa lämpötilassa. Sulje vetoketju ennen pesua ja suorista päällinen muotoonsa kosteana, rumpukuivausta ei suositella. Patjan vaahtomuovisisus ei ole pestävä.

Laadukkaankin pehmusteen rakenne väsyy käytössä ajan myötä, materiaalien kuluminen ja painuminen on luonnollista. Muista vaihtovälit ja vaihda ajoissa uusiin! Vaihda vaahtomuovipatja uuteen 6–8 vuoden välein.

Sijauspatjojen hoito

Familon-sijauspatjasi on valmistettu tutkituista ja turvallisista materiaaleista, ja se sopii myös allergisille. Petauspatja pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin. Älä tamppaa sijauspatjaa mattopiiskalla, jotta pehmuste ei vaurioituisi.

Käännä sijauspatjaa säännöllisesti sekä pituussuunnassa että ylösalaisin vähintään 3-4 kertaa vuodessa, tai lakanan vaihdon yhteydessä, jotta kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle.

Uudessa sijauspatjassa olevan "alkutuoksun” saat pois painelemalla patjaa samalla kun imuroit sitä. Myös sijauspatjan rullaaminen nopeuttaa alkutuoksun haihtumista. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Sijauspatjat, joiden pehmusteena on lämpöön ja painoon reagoivaa älypehmustetta kovettuvat ulkotuuletuksessa pakkasella. Tämä on luonnollista. Siirrä patja sisälle lämpimään varovaisesti siinä muodossa, johon se on jähmettynyt ja anna sen lämmetä rauhassa. Patja pysyy parempana, jos tuuletat ulkona vain sen suojapäällystä.

Irrotettavan päällisen pesu: Poista sisus ennen pesua, sijauspatjan vaahtomuovisisus ei ole pestävä. Ergo Breathair -sijauspatjan 3D-spiraalikuitusisuksen voit pestä suihkuttamalla. Osassa petauspatjan päällisistä on vetoketju neljällä sivulla, jolloin voit pestä päällisen kahdessa osassa. Mikäli peset päällisen kokonaan (ilman sisusta), pidä vetoketju suljettuna. Tarkista pesuohjeet päällisen pesuetiketistä. Suorista päällinen pesun jälkeen kosteana muotoonsa ja kuivata ilmavassa paikassa.

Korkealaatuisenkin pehmusteen rakenne väsyy käytössä ajan myötä, materiaalien kuluminen ja painuminen on luonnollista. Muista vaihtovälit ja vaihda ajoissa uusiin! Vaihda sijauspatja uuteen noin neljän vuoden välein.

Imuroi patja silloin tällöin
Patja pysyy puhtaan raikkaana.