Peiton valinta

Sopivaa peittoa etsimässä

Oletko vilukissa ja nukut parhaiten erittäin lämpimän peiton alla? Hikoiletko ja kaipaat ohutta, viilentävää peittoa? Vai kenties jotain tältä väliltä?

Yksilöllinen lämmöntarve, asunnon lämpötila ja omat mieltymykset vaikuttavat peiton valintaan. Mikäli asunnon lämpötila muuttuu vuodenaikojen mukaan, kesäpeitto ja talvipeitto on hyvä olla erikseen.

Ainutlaatuisen mukavan peiton valinta

Olipa etsinnässä lämmin tai viileän tunnun tuova peitto, ylellinen untuvapeitto, tai lämpöä säätelevä high-tech-peitto, löydät sen meiltä. Kaikki peittomme sopivat myös herkimmille ja ne voi pestä 60 asteessa.

Familon Original tarjoaa vastuullisia ja turvallisia unia koko perheelle.
Familon Smart tarjoaa ergonomisia ja teknisiä ratkaisuja vaativiin uniin.
Familon Hotel Style on valintasi silloin kun etsit ylellistä tuntua ja luksusmateriaaleja öihisi.

Kauniita pohjoisen unia sinulle sopivan peiton alla.

Katso kaikki peitot
Näytä lisää Näytä vähemmän

Nuku hyvin viileässä ja säästä energiaa

1°C aste huonelämpötilassa on 5 % lämmityskuluissa

Tiesitkö? Jo yhden lämpöasteen alhaisempi huonelämpötila säästää 5 % lämmityskuluissa. Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva suosittelee säätämään vedottomassa tilassa makuuhuoneen lämpötilan 18–20°C. Lämpötilan jyrkkiä vaihteluita olisi hyvä välttää. Lämmitystä kannattaa säätää viileämmäksi asteittain, 0,5–1,0 asteen suuruiseen huonelämpötilanpudotukseen tottuu noin viikossa.

Viileämpi makuuhuone tuo säästöä lämmityskuluihin, mutta se voi myös edistää terveyttä. Viileässä huoneessa nukkuessa unen laatu voi olla parempaa kuin lämpimässä huoneessa, viileys edistää myös nukahtamista. Viileämmästä hengitysilmasta on mukava nauttia lämpimän peiton alla. Familonin valikoimasta löydät lämpimän peiton juuri sinulle: untuvan ystäville ylellinen Down Warm -untuvapeitto, lämpöä säätelevä muhkea Climate-peitto, säädettävä usean vuodenajan Four Seasons -peitto ja lämmin klassikko Original Warm -peitto.

Näytä lisää Näytä vähemmän