Tyynyn valinta

Näin löydät itsellesi sopivan tyynyn

Sopivan tyynyn avulla säädät nukkuma-asentosi ihanteelliseksi ja leijut kevyesti unten maille. Kun tyyny on sopivan kokoinen ja antaa oikeanlaista tukea, nukut rauhallisesti kääntyilemättä ja heräät uuteen aamuun virkeänä ja levänneenä. Sopiva tyyny tukee niskaa ja selkää niin, että selkäranka pysyy luonnollisen suorana.

Kun valitset pään alle uutta unikaveria, ota huomioon uniasento, kehon muoto, patjan joustavuus sekä omat mieltymykset ja tarpeet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Uniasento vaikuttaa tyynyn korkeuteen

Kylkiasento

Kylkiasentoon sopii parhaiten korkea tyyny, joka tukee kaulaa niin, että selkäranka on suorassa linjassa ja rinta pysyy avoimena.

Selkäasento

Jos nukut selälläsi, valitse hieman matalampi tyyny. Tällöin tyyny tukee niskan suoraksi niin, että pää on suorassa linjassa selkärangan jatkeena.

Vatsallaan

Vatsallaan nukkumista emme suosittele, koska tällöin niska on epäluonnollisessa asennossa kierteellä. Mikäli kuitenkin nukut vatsallasi, tähän asentoon sopii parhaiten matala tyyny.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huomioi patjan joustavuus ja vartalotyyppi

Patjan joustavuus

Tyynyn valintaa vaikuttaa myös se, minkälaisella alustalla nukut. Mitä pehmeämpi patja, sitä syvemmälle hartiat painautuvat. Tällöin matalampi tyyny riittää tukemaan niskan ja selkärangan oikeaan asentoon. Kun hankit uuden sängyn, kannattaa samalla päivittää myös tyyny, jotta uniasennosta tulee optimaalinen.

Kehon muoto

Kehosi muoto vaikuttaa tyynyn kokoon. Isokokoinen ja harteikas nukkuja tarvitsee korkeamman tyynyn kuin pienikokoinen ja siro. Myös lapset tarvitsevat oman tyynyn. Ohut vauvantyyny sopii 0–1-vuotiaalle, matalaan lastentyynyyn voi vaihtaa 1–2-vuotiaana. Kouluikäiselle sopii jo normaalikokoinen matala tyyny.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Omat mieltymykset ja tarpeet

Uniasento, kehon muoto ja patjan joustavuus ovat tärkeitä tyynyä valittaessa, mutta niin ovat myös omat mieltymyksesi ja tarpeesi. Pidätkö pehmeästä perustyynystä vai kaipaatko tyynyltä erityisominaisuuksia tai erityisen hyvää ergonomisuutta? Vai onko valintasi ylellinen untuvatyyny?

Familon Original tarjoaa vastuullisia ja turvallisia unia koko perheelle.
Familon Smart tarjoaa ergonomisia ja teknisiä ratkaisuja vaativiin uniin.
Familon Hotel Style on valintasi silloin kun etsit ylellistä tuntua ja luksusmateriaaleja öihisi.

Löydä sinulle sopiva tyyny ja nauti kauniista pohjoisen luonnon inspiroimista unista.

Katso kaikki tyynyt
Näytä lisää Näytä vähemmän