Mikä perkaalipuuvilla?

Viivasto-lakanakuosiin ihastunut Omakotivalkoinen-blogin Miia selittää, mitä perkaalipuuvilla on ja mikä antaa sille sen ihanan "rapean" tunnun.

Sain Familonilta testiin ihanan rapsakan perkaalipuuvillaisen Viivasto-pussilakanasetin, ja pari yötä niissä nukuttuani tulin siihen tulokseen, etten muita raitalakanoita halua. ♥ Viivasto-pussilakanassa on kuosiinkudottu graafinen mustavalkoinen kuvio, joka on samaan aikaan näyttävä sekä hillitty…

Viivasto-sarjan pussilakana ja tyynyliinat kutistuvat sanforointikäsittelyn ansiosta erittäin vähän ja pitävät muotonsa pesusta toiseen. Sanforointi eli Sanfor-käsittely on kankaan viimeistysmenetelmä, jossa kangasta kutistetaan mekaanisesti sellaisiin mittoihin, että pesu ei aiheuta enää merkittäviä mittamuutoksia kankaan loimen eikä kuteen suunnassa. Kuosiinkudotut perkaalipussilakanat ovat käytössä erityisen kestäviä ja muistuttavat ylellisen tuntuisia mankeloituja ja “rapeita” hotellilakanoita.

Puuvillaperkaali on kudottu palttinasidoksella tiiviisti erittäin ohuista tiukkakierteisistä langoista ja lankaluku eli langantiheys (TC) on 200 lankaa neliötuumalla. Ryhdikäs 100 % puuvillasta valmistettu perkaali on hengittävä ja hyvin kosteutta haihduttava luonnonmateriaali. Se ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa peiton ja ihon väliin luoden perkaalille ominaisen ihanan viileyden tunteen. Viivasto Familon Ultra -lakanoiden materiaalit ovat parasta mahdollista laatua ja niiden tyyli luo makuuhuoneeseen skandinaavisen selkeän ja raikkaan ilmeen.

Viivaston kuvio muodostuu kudontavaiheessa suoraan kankaan rakenteeseen, eli kuviota ei ole jälkikäteen painettu kankaaseen.

Lue alkuperäinen juttu Miian blogista Omakotivalkoinen.

Perkaalipuuvilla_viivasto_pussilakanat

Julkaistu 13.10.2018