Tuotteita kannattaa hoitaa

Pidä huolta Familon-tuotteistasi, niin ne pitävät huolta sinusta. Hoitamalla tuotteitasi oikein, pidät ne parhaassa kunnossa parhaita unia varten ja pidennät samalla niiden käyttöikää. Oikein hoitamalla jokainen yö on kuin ensi-ilta uuteen mukavuuteen.

Pidä huolta unituotteistasi. Säännöllinen tuuletus ja pesu pitävät vuodevaatteet raikkaina. Pese tyyny 3–4 kertaa ja peitto 1–2 kertaa vuodessa. Puhtaat lakanat kannattaa pedata sänkyyn vähintään joka toinen viikko ja tyynyliina vaihtaa viikoittain.

Kun pidät tuotteistasi huolta, ne pitävät huolta sinusta. Muista myös vaihtovälit.

Vaihtovälillä on väliä

Ihminen erittää nukkuessaan 0,5-1 litran verran hikeä (Allergia-, iho- ja astmaliitto 2018). Tämä tarkoittaa sitä, että viikon aikana hikeä erittyy nukkuessa 3,5-7 litran verran. Terveysongelmat kuten ylipaino ja erilaiset sairaudet, vaihdevuodet sekä henkinen stressi vaikuttavat hikoilun määrään.

Ajan myötä hiki ja lika imeytyvät tyynyyn, peittoon, sijauspatjaan, patjaan ja jopa sänkyyn muuttaen niiden ominaisuuksia. Tyynyn kuituihin imeytyvä hiki vaikuttaa esimerkiksi siten, ettei aiemmin ihanan muhkea ja tukeva tyyny tunnukaan enää samalta. Vuodevaatteiden vaihtovälissä onkin kyse paitsi hygieniasta myös ergonomiasta.

Kosteutta pitävän tyynynsuojuksen ja sijauspatjansuojuksen avulla voit pidentää unituotteidesi käyttöikää, kun hiki ei pääse enää yhtä voimakkaasti imeytymään suoraan tyynyn ja sijauspatjan kuituihin.