Parasta pieniin uniin

Vaikka vaatekerrastot voivat siirtyä sisarelta toiselle, tulisi jokaiselle lapselle hankkia omat unituotteet, jotka takaavat levolliset yöunet. Kasvuikäiselle lapselle uni on erityisen tärkeää.

Lasten vuodevaatteissa tulisi huomioida paitsi miellyttävän pehmeä tuntu myös helppo hoidettavuus. Vuodevaatteiden tulee olla kestäviä sekä kestää toistuvaa konepesua.

Lapsen unituotteita valitessa on myös tärkeää huomioida, että ne soveltuvat herkimmille: kaikilla Familon Hiphop-lastentuotteilla on Allergia-, iho- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus®. Allergiatunnus® takaa, etteivät tuotteet sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä ainesosia.

 

Kaikki alkaa patjan valinnasta. Miellyttävän tukeva ja samaan aikaan mukavan pintapehmeä patja antaa lapsesi vartalolle sen tarvitseman perustuen.

Kotimainen Familon Hiphop -vauvanpatja tarjoaa ensiluokkaiset unet perheen pienimmille. Pinnasänkyyn sopivassa, ergonomisessa vauvanpatjassa on pinnalla pehmeää lämmön ja painon mukaan muotoutuvaa älypehmustetta ja alla jämäkämpää hyvän tuen antavaa pehmustetta. Vauvanpatjan päällipuolella pehmeän joustoneuloksen alla on hengittävä ja nesteitä läpäisemätön kosteussuoja, joka lisää patjan helppohoitoisuutta ja pidentää käyttöikää. Vauvanpatjan päällinen on pestävä. Familon Hiphop -vauvanpatjat valmistetaan Kouvolassa.

Kotimainen Familon Hiphop -lastenpatja soveltuu leikki-ikäisille ja jatkopalalla jatkettuna alakouluikäisille. Patjapaketti sisältää 75x130 cm kokoisen lastenpatjan ja 75x30 cm kokoisen jatkopalan, jolloin patjan pituus on jatkettuna 160 cm, korkeus 9 cm. Lapsen vartalolle suunnitelllussa ergonomisessa patjassa on kaksoisrakenne: patjan päällä on lämmön ja painon mukaan muotoutuvaa älypehmustetta, alla jämäkämpää hyvän tuen antavaa erikoispehmustetta. Lastenpatjan pehmeän joustoneuloksen alla on hengittävä ja nesteitä läpäisemätön kosteussuoja, joka lisää helppohoitoisuutta ja käyttöikää. Familon Hiphop-lastenpatjat valmistetaan Kouvolassa.

 

Pidennä lapsesi patjan käyttöikää sijauspatjalla ja suojuksella! Kätevä patjansuojus suojaa patjan yöllisiltä vahingoilta.

Familon Hiphop -sijauspatjat vauvoille ja lapsille lisäävät nukkumismukavuutta ja helpottavat merkittävästi sängyn hoitoa. Läpitikatun petauspatjan täytteenä on pehmeää ja hengittävää Hollofil® Eco -ontelokuitua, jonka ilmakanavat jakavat lämmön tasaisesti koko patjalle. 

Familon Uni-patjansuojukset vauvoille ja lapsille ovat kosteutta läpäisemättömiä ja hengittäviä. Hiostamaton Uni-patjansuojus antaa patjan hengittää luonnollisesti, mutta pitää patjan vahingon sattuessa kuivana. Herkimmillekin sopivan kosteussuojan voi pestä 60°C konepesussa ja se kuivuu nopeasti.

 

 

Lapset eivät osaa aina itse kertoa, minkälaista patjaa, peittoa tai tyynyä he tarvitsevat. Huomioi, että selkärangan tulisi olla aina luonnollisen suorassa asennossa, eikä tyyny saisi olla liian korkea. 

Vauvantyyny tarjoaa mukavat unet vauvalle noin 1-vuotiaaksi asti. Familon Hiphop-vauvantyynyssä on erittäin matalaksi muotoiltu pehmuste ja pehmoiselta tuntuva puuvillapäällinen. Vauvantyyny helpottaa vauvan sängyn hoitoa pitäen patjan puhtaana, vaikka vauva kuolaisi unissaan. 

Lastentyyny tarjoaa oikean tuen leikki-ikäisen päälle ja niskalle. Lastentyyny sopii 1–2-vuotiaasta noin 6-vuotiaalle asti. Familon Hiphop-lastentyynyn täytteenä on pehmeää ja hyvin muotoutuvaa Comforel® Eco -pallokuitua, joka on valmistettu ympäristöystävällisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen. 

 

Entäpä sitten peiton valinta? Hyväkin patja tuntuu hiostavalta, jos sen päällä nukkuu vääränlaisen peitteen kanssa. Keho haihduttaa kosteutta ja lämpöä koko yön ajan. Jos patjan ja peiton väliin jäävä mikroilmasto ei toimi, sen suhteellinen kosteus voi nousta yli 80 prosentin, jolloin keho alkaa hikoilla. Hyvä peite on sopivan lämmin koko yön.

Familon Hiphop -vauvanpeitteen ja -lastenpeitteen täytteenä on kuohkeaa ja ilmavaa Hollofil® Eco -ontelokuitua, jonka ilmakanavat jakavat lämmön tasaisesti koko peitolle. Tämä ontelokuitu on valmistettu ympäristöystävällisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen.

 

Pehmoiset lakanat viimeistelevät unituotteiden tunnun ihoa vasten.

Familon Hiphop -vauvanaluslakanat ja -lastenaluslakanat valmistetaan puuvillaperkaalista, joka muistuttaa ylellisen "rapeita" hotellilakanoita. Familonin puuvillaperkaalikangas kudotaan tiheään erittäin ohuista langoista. Sen ansiosta kangas on erityisen sileää ja pehmeää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä.

Ylellisten Familon Hiphop Plus -vauvanpussilakanoiden ja -tyynyliinojen puuvillasatiini on kudottu tiheään erittäin ohuista langoista. Sen ansiosta kangas on erityisen pehmeää, sileää ja hennosti kiiltävää. Puuvillasatiiniset vauvanlakanat ovat pehmeämmän ja lämpimämmän tuntuiset ja niissä on kudontatavasta johtuen enemmän kiiltoa. Puuvillasatiini siliää helposti ja se tuntuu ylellisen pehmeältä vauvan herkällä iholla.

Leikki-ikäisille suunnitellut Familon Karhunen -lastenpussilakanasetit (vaaleanpunainen ja vaaleansininen) tuudittavat lempeästi unten maille. Karhunen-tekstiilit tuovat lastenhuoneen satumaailmaan raikasta ja modernia ilmettä. Skandinaaviseen makuun sopivan Karhunen-kuosin on suunnitellut lasten iloksi Liina Blom.

Julkaistu 19.3.2018