Täydellisesti tuettua unta – Familonin vinkit itselle sopivan sängyn valintaan

Jotta lepäisit paremmin ja heräisit aamulla helpommin, on vartalosi tärkeää saada täydellistä tukea. Kokosimme yhteen vinkit, joiden avulla löydät itsellesi parhaiten sopivan sängyn.

Valitsemalla itsellesi sopivan sängyn pidät huolen siitä, että kehosi saa oikeanlaista tukea ja selkäranka saa levätä luonnollisen suorassa asennossa. Sänky antaa hyvän perustuen, mutta yksilöllinen tuki ja pintapehmeys saavutetaan sijauspatjan avulla.

 

KAIKKI ALKAA ERGONOMISESTA VUOTEESTA

 • Eri painoiset ja muotoiset vartalot painautuvat vuoteeseen eri tavoin. Valitsemalla itsellesi sopivimman vuoteen pidät huolen siitä että, että kehosi saa kokonaisvaltaista tukea. 
 • Tuki on parhaimmillaan silloin, kun selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa ja hartiat sekä lanne uppoavat patjaan ilman pintapaineen tunteita. Näin koko keho on rentoutunut.
 • Valitse sänky painon (painoindeksi) ja vartalotyypin mukaan. Hyvä vuode on riittävän tukeva kantamaan nukkujan painon tai riittävän pehmeä joustamaan.
 • Ota huomioon käyttötarkoitus ja parivuodetta valitessa molempien yksilölliset tarpeet ja toiveet.

 

Oikean vartalon asennon ja tuen lisäksi on tärkeää miettiä, minkälaisessa sängyssä nukut parhaiten.

 • Pidätkö napakammasta vai pehmeämmästä sängystä?
 • Onko sinulla sängyn runko, johon tarvitset patjan vai olisiko omilla jaloilla seisova joustinsänky, eli runkopatja, oikea valinta?
 • Haluaisitko enemmän tilaa nukkumiseen, vai riittääkö kapeampi sänky?
 • Vuoteen valinnassa myös korkeus on tärkeä asia. Onko valintasi muhkea jenkkisänky, josta on helppo nousta, joustinsänky korkeammilla jaloilla vai riittääkö matalampi sänky?
 • Tarvitseeko vartalosi erityistä tukea? Selkäkipuiselle suosittelemme myötäilevästi tukevaa älypehmustetta tai tasaisesti tukevaa Breathair 3D-spiraalikuitua.
 • Hikoiletko helposti? Tällöin vuodetuotteidesi tulee olla helposti pestäviä.

 

 

Mieti mistä pidät entisessä sängyssäsi, mutta pohdi myös, mitkä asiat muuttaisit tilaisuuden tullen. Kuvittele miltä unelmasänkysi tuntuu vartalosi alla. Vuoteen on tärkeä tukea kehoasi oikeanlaisesti, mutta sen tulisi myös tuntua itselle sopivalta.

Kaikille vartalotyypeille sopivat erikoispehmustemateriaalit kuten älypehmuste ja muodokkaille vyöhykkeellinen sänky tai patja. Suoralle vartalotyypille sopii myös vyöhykkeetön sänky tai patja.

Seuraavaksi kerromme, minkälaisia ominaisuuksia Familonin bonnel-sänky, älypehmustesänky, 5-vyöhykkeellinen joustinsänky ja vyöhykkeetön joustinsänky tarjoavat.

 

BONNEL-JOUSISTO: TUKEVA JA NAPAKKA

Familon Bonnel -kaksoisjousituksen solmukiinnitteiset, vahvat ja napakat jouset tekevät sängystä tukevan. Jousiston päällä on miellyttävä vaahtomuovipehmuste, lisäksi jousiston reunaa kiertää sitä vahvistava kehäteräs. Napakka Bonnel-kaksoisjousitus sopii kaikille hyvin kannattelevaa ja napakkaa sänkyä arvostaville. Familonin Ergo Hotel -sänky on erityisen kestävä ja napakka sänky, koska siinä on tukeva Familon Bonnel -kaksoisjousitus ja erikoisvahvistettu reuna, joka kannattelee ja kestää hyvin myös painavampaa nukkujaa, vahvistetun reunan vuoksi sängystä on helppo nousta. 

Löydä parhaat yhdistelmät verkkosivuiltamme: Vakaa ja ergonominen Familon Ergo Hotel -jenkkisänky tarjoaa parhaan nukkumismukavuuden. Jenkkisängyn runkojen Familon Bonnel -kaksoisjousitus ja erikoisvahvistettu reuna tekevät hotellijenkkisängystä erityisen napakan ja kestävän, jenkkipatjan kaksoispehmuste takaa vakaan ja ergonomisen tuen. Yhden hengen Familon Ergo Hotel -hotellisänky tarjoaa hotellitasoiset unet napakassa ja kannattelevassa sängyssä myös painavammille. Kaksi runkosänkyä yhdistämällä saat hotellitasoisen parisängyn kotiisi.

Sijauspatjan avulla viimeistelet hotellitasoisen unielämyksen: Ylellisen pehmeän ja vartalon muotoja mukailevan sängyn saat valitsemalla paksun Familon Ergo -sijauspatjan, erityisen napakan ja hengittävän sängyn saat valitsemalla Familon Ergo Breathair -sijauspatjan. Perinteisen hotellisängyn saat valitsemalla joko Familon Ultra -sijauspatjan tai ylellisen pintapehmeän Familon Ergo Smart -sijauspatjan. Sijauspatjaa valitessa huomioi vartalonmuodot, napakampi petauspatja sopii tasaiselle vartalotyyppi, muodokas tarvitsee muotojensa tueksi riittävän pintapehmeän petauspatjan.

 

ÄLYPEHMUSTE: VAKAA JA TUKEVA

Älypehmustesänky on vartaloa tukeva ja myötäilevä sänky, jossa on napakka tuntu. Sängyn rakenteessa yhdistyvät sen pinnassa oleva, kehon lämpöön reagoiva ja muotoutuva älypehmuste, jonka alla on kantava ja tukeva erikoispehmuste. Ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta älypehmuste antaa vartalolle optimaalisen tuen ehkäisten rasitusta ja kiputiloja. Näin ollen älypehmustesänky sopii erityisesti selkävaivoista kärsivälle.  Älypehmustesänky sopii usealle erilaiselle vartalotyypille ja painoluokalle.

Löydä parhaat yhdistelmät verkkosivuiltamme: Vakaa ja tukeva Familon Ergo -sänky älypehmuste tukee vartaloa optimaalisesti. Muhkeampi Familon Ergo -jenkkisänky älypehmuste tuo arkeen ylellisyyttä. Familon Ergo Smart -sijauspatja on hyvä pari älypehmustesängyille. Erityisen korkealla 12cm Ergo-sijauspatjalla saat vuoteeseen luksusta ja muunneltavuutta.

 

5-VYÖHYKEPUSSIJOUSISTO: TUKEVA JA MYÖTÄILEVÄ

5-vyöhykejoustinsänky on vartaloa tukeva ja myötäilevä runkopatja, joka tukee kehoa juuri oikeasta kohdasta: keskivartaloa kannattelevasti ja hartiaseudulta myötäilevästi. Sängyn rakenteessa yhdistyvät vartaloa optimaalisesti myötäilevä Familon 5-vyöhykkeellinen pussijousisto ja tukeva Familon Bonnel -alajousisto.

Familonilla 5-vyöhykejoustinsängystä on saatavilla kahteen eri painoluokkaan soveltuvat mallit:

 • tukeva (hard), joka sopii kevyelle ja keskipainoiselle, myötäilevämmästä sängystä pitävälle.
 • erittäin tukeva (extra hard), joka sopii keskipainoiselle ja painavalle, napakasta sängystä pitävälle.

Löydä paras tuote verkkosivuiltamme: Familon Ultra -joustinsängyn 5-vyöhykejärjestelmä tukee vartaloa juuri oikeista kohdista, varmistaen yksilöllisen nukkumismukavuuden. Normaalia korkeampi Familon Ultra -jenkkisänky 5-vyöhyke on upea parivuode, josta on helppo nousta. Yhdistä napakkaan Ergo Breathair -sijauspatjaan, pehmeään Ultra-sijauspatjaan tai painottomuuden tunteen tarjoavaan Familon Ergo Smart -sijauspatjaan

 

VYÖHYKKEETÖN PUSSIJOUSISTO: NAPAKKA JA TUKEVA

Vyöhykkeetön joustinsänky on vartaloa tukeva ja napakka sänky. Sen rakenteessa on joustava vyöhykkeetön Familon-pussijousisto ja alla tukeva Familon Bonnel -alajousisto. Vyöhykkeetön jousisto sopii usealle vartalotyypille ja painoluokalle, erityisesti suoravartaloiselle.

Löydä paras tuote verkkosivuiltamme: Familon Uni -joustinsänky sopii usealle erilaiselle vartalotyypille. Mukavat unet tarjoaa myös sängyn runkoon tai parvelle sopiva Uni-joustinpatja. Yhdistä runkopatja tai joustinpatja mieleiseesi Familon-sijauspatjaan.

 

Asiantuntijavinkit antoi Familonin vuoteista ja patjoista vastaava tuoteryhmäpäällikkö Hanna Salama.

Save

Save

Julkaistu 6.4.2017